top of page

 

התנועה הזו של החיפוש, לא מעט פעמים מכוונת אותנו לבקש עצות מבחוץ כאילו שאחרים יודעים את התשובה שלצערנו אנחנו לא. אולם מה הפתרון? 

 

שאלה משמעותית זו מזקיקה זמן והסבר מפורט. אולם נציע כיוון בבחינת מעט המחזיק את המרובה.

 

ובכן, הצורה בה אנו מגיבים למציאות היא תוצאה של פרשנות פנימית הנשענת על תפיסת העולם שלנו. למשל, נניח שאנו אמורים להגיע לאירוע משפחתי אך משום מה לא התארגנו בזמן ואנו מאחרים, נכשלנו. (קורה במשפחות הכי טובות...)

 

נבחן כמה תפיסות עולם או פחדים עלולים להיות "מולבשים" על איחור זה:  התדמית שלנו, הציפיה לרצות, לעמוד באתגרים , להיחשב מוצלחים וכו'...

מעניין לראות שלכל אחד יש תפיסת עולם המטרידה ומחלישה אתו, ומתוך כך הפתרון לכל אחד שונה.

"איחור" הינו מקרה אחד מני רבים של מציאויות בהן אנו מגיבים מתוך אותן תפיסות עולם. בדקו כיצד אתם מגיבים אם בן או בת זוגכם לא עונה בדיוק על הציפיות שלכם, עמית לעבודה אינו מעריך אתכם או לחילופין כשקיבלתם מחמאה ובעיקר כשאתם רוצים לעשות שינוי.

 

אם כן פתרון שיוצע ע"י אנשים, מוצלחים ככל שיהיו, כנראה שלא יהיה מדויק לנו. אמנם המשותף לכולם הוא שכואב בפנים, אבל סיבת הכאב והפתרון שונים מאדם לאדם.

בבסיס דרך זו ישנה אמונה שבתוך כל אחד ואחת מאתנו טמונות העצות הטובות ביותר עבורנו.

ממש כך.

קצת מוזר לומר למי שמרגיש חסר אונים או חלש שהתשובות נמצאות אצלו. אולם באמצעות הדמיון הנובע אנו למדים להקשיב לעולם הפנימי שלנו ולזהות תפיסות עולם שרכשנו במהלך חיינו, שאולי היו טובות ומתאימות לתקופה מסוימת, אך כעת הן משתלטות עלינו ומונעות מאתנו לבחור מחדש. כך נוצר הכאב.

 

לרוב זה לא כ"כ פשוט. אנו מפחדים לשנות את תפיסות עולמנו ולכן התהליך מלווה בהתנגדויות. התנגדויות אלו, הן למעשה מהוות את הדרך לצמיחה מחודשת הנובעת מבפנים.

 

בהצלחה.

 

bottom of page